First Aid Kit

Har du hört talas om bandet First Aid Kit? Då är du inte ensam. First Aid Kit är namnet på en svensk popduo som har varit väldigt omtyckt ända sedan 2007 när de debuterade med sin första skiva. Bandet består av två systrar som har gjort sig kända genom att sjunga svenska folksånger med en poptwist. First Aid Kit har blivit mycket omskrivna ända sedan starten och även nått internationella framgångar. Om du går runt och drömmer om att göra musikkarriär kan det vara värt att kolla in vad en reklambyrå Stockholm kan erbjuda, eftersom rätt marknadsföring verkligen kan ge karriären en skjuts framåt.

Självklara favoriter under sommarens spelningar

First Aid Kit är ett band som nästan alla verkar ha en relation till, även om man kanske inte ens har varit på en spelning. Systrarna framför ofta vemodiga låtar som skapar en speciell känsla. First Aid Kit har bokats till nästan alla stora festivaler i Sverige och brukar ofta gå på som ett av de stora numren sent på kvällen. Deras låtar har drag av country och de experimenterar gärna med instrument som inte är så vanliga inom popmusik, till exempel autoharpa. Det stod nyligen klart att First Aid Kit spelar i Borgholm 2017, vilket kommer passa perfekt med tanke på miljön på Öland. Spelningen kommer äga rum i en slottsruin, vilket dock inte är en ovanlighet för de båda systrarna eftersom de bland annat har spelat i norrländska skogar tidigare. Duons träffsäkra stämsång är något som drar många besökare till spelningarna och med rätt slags scen kan tonerna få klinga ut ordentligt. Troligtvis kommer man kunna se First Aid Kit på flera andra scener runtom i Sverige under sommaren 2017.

Ett band att minnas

First Aid Kit har nått stora framgångar under sina förhållandevis få år i rampljuset. Systrarna Johanna och Klara Söderberg har sjungit tillsammans i hela sitt liv, vilket gör att de har en precision och en självklarhet i sin sång. Musiken kanske ärvdes från pappa Benkt Söderberg som var gitarrist i kultbandet Lolita Pop under 80-talet. Systrarnas första låt hamnade direkt på de stora svenska topplistorna och sedan dess har duon fortsatt att klättra internationellt sett. Hittills har First Aid Kit gett ut tre album som alla har blivit mottagna med applåder och prisregn. På deras hyllor står bland annat otaliga Grammisar och utmärkelser från P3 Guld. Duon har även sålt ut Royal Albert Hall i London och har uppträtt i flera olika internationella talk shows, bland annat Letterman. Traditionsenligt kommer de uppträda på svenska festivalscener under sommaren, så att den svenska publiken kan lyssna live. Rykten säger att de bland annat kommer spela på de stora nöjesparkerna Gröna Lund i Stockholm och Liseberg i Göteborg, men det återstår ännu att se.