Kents avskedsturné

Kent är ute på sista turné

Du har väl inte missat att Kent just nu är ute på sin allra sista turné? Kent är ett av Sveriges mest populära band, och de har spelat tillsammans sedan 1995. Nu, 21 år och 13 studioalbum senare, har de alltså bestämt sig för att lägga ned. Det är en stor sorg för bandets fans, men ännu är det inte över. Den 17 december gör de dock sin sista spelning på Tele2 Arena i Stockholm. Är du en av dem som har lyckats få tag på biljetter till den konserten?

Kents samarbeten i samband med avskedsturnén

Få har lyckats undgå att Kent går i graven. Tidigt i år gick de ut med en video inspirerad av deras 13 studioalbum, där de offentliggjorde sitt avsked. Nyligen samarbetade de också med Spotify. ”Din tid med Kent” räknar ut hur mycket du har lyssnat på Kent på Spotify, och vilka låtar du har lyssnat mest på med mera. Nu är det också klart att Kents avskedsturné sponsras av mobilföretaget Tre genom app. Appen är tänkt att användas under spelningarna, och genom den kan publiken ta del av extra visuella uttryck under konserten. Man kan också ladda upp sina egna foton i samband med detta.

Det slutgiltiga farvälet

Får du inte nog av Kent, och vill ha ytterligare en chans att säga hej då till bandet? Turnén kan ses som Kents farväl till sin publik och sina fans, men bara strax efter att turnén är klar kommer ytterligare ett, och denna gång ett slutgiltigt, farväl. Den 26 och 27 december kommer nämligen dokumentären ”Vi är inte längre där” (som också är namnet på en låt med bandet) att visas på SVT. Dokumentären skildrar det sista året med Kent och hur det året har sett ut för bandet. Ett bättre, och sorgligare, sätt att avsluta året på för alla Kent-fans finns nog inte.