Garageband

Idag har allt fler människor tillgång till teknologi som tillåter dem spela in musik, vart som helst och när som helst. Om jag säger garageband, kanske du tänker på äldre amerikanska filmer, där ungdomar samlas i ett garage och spelar musik? Nåväl, den tiden har passerat och idag står vi inför ett hav av möjligheter. Finessen med alla utvecklade dator- och mobilprogram är att det är enkelt att skapa musik, aldrig tidigare har det gått så snabbt att skapa musik, med hjälp av ett par knapptryck. En kurs i garageband är därför inte nödvändigt, det enda du behöver är fantasi & lusten till att skapa musik!

Musikbranschens många utgifter

garageband_10-0-3Kanske har du sedan barnsben drömt om att komponera dina egna låtar, men varken haft tid eller pengar till att kliva in i musikbranschens dyra värld. De flesta programmen som finns tillgängliga låter dig pröva på många instrument utan att du behöver ha någon större kunskap om det. Oftast kostar musikprogrammen en slant, men allting för att skapa en låt tillkommer, vilket gör det väldigt billigt i slutändan. Exempelvis kan kostnaderna för hyra av lokal oftast verka små, men i slutändan bli väldigt dyrt. Instrument kostar likaså, och dessa behöver ständigt fräschas upp med nya strängar, nya trumpinnar osv. Boven i musikskapandet är oftast ljudet. Kostnaderna för bra ljud, som innefattar ljudförstärkare, ljudeffekter, mikrofoner kan stiga uppemot en förmögenhet. Det går naturligtvis att hyra instrument och ljud, men om du i det långa loppet vill syssla med musik blir det billigare att investera i digitala musikverktyg. Det du och ditt band i slutändan behöver är ett par soffor att koppla av i och era digitala musikinstrument, sedan är scenen er.

Tuffare för artister att slå igenom

Trots att fler kan skapa musik enklare än någonsin, genom appar för musikskapare och dylikt, trängs artisterna mer än någonsin. Det stora steget inom musikvärlden har släppt in miljontals människor, vilket innebär att var och en måste arbeta hårdare för att sticka ut. Man kan komma långt på små resurser, men arbetet för att slå igenom kräver oftast stort tålamod och en brinnande själ för musik. Kraven för att skivbolag ska signa artister blir allt tuffare, vilket innebär att de har mindre och mindre tid över till att lyssna på demos. Heta tips är att försöka skapa ett eget sound, och lansera det med en musikvideo och ett unikt namn. Innebörden av att kunna skapa snygga hemsidor är stor, speciellt om du vill bli tagen på stort allvar. Trots att mycket sker digitalt är betydelsen av spelningar lika stor idag som förr. Försök att synas så mycket du kan bland medierna, så att din musik uppmärksammas bland många olika människor.