Zara Larsson

Då och då dyker det upp en artist som gör stort avtryck i samtiden. Zara Larsson är en av dem. Hon är en av de klarast lysande stjärnorna på kändishimlen och det beror inte bara på hennes musik, utan även på hennes starka åsikter. I sin blogg och på sin Instagram pratar hon ofta om feminism, rasism och andra viktiga frågor i samhället. Trots sin unga ålder har hon blivit en stark röst i debatten och intervjuas ofta om sina åsikter. Under sommaren 2015 fick hon även äran att vara en av sommarpratarna i Sveriges Radio.

600px-Zara_Larsson_By_Daniel_ÅhsZara når ända hem

Zara Larsson är född 1997 och slog igenom som elvaåring i TV-serien Talang där hon sjöng sig till vinst. Hon fick snabbt ett skivkontrakt men det dröjde några år innan hon fick den uppmärksamhet hon har idag. Zara Larsson är verkligen ett barn av sin tid som både bloggar, poddar, driver en stor Instagram och dessutom medverkar i många radioprogram. Hennes huvudsakliga sysselsättning är dock musiken och artisteriet. Har du precis upptäckt denna unga stjärna och kan inte få nog? Sjunk ned i en fåtölj hemma och börja följa henne på sociala medier så kan du vara underhållen i många timmar. Sedan kan du sova bekvämt i en bäddsoffa och fortsätta ta del av allt Zara Larsson har hunnit med i sin unga ålder, informationen om henne tar man nämligen inte sig igenom på bara en dag. Zara Larsson är en väldigt medveten artist som alltid försöker påverka samhället på ett positivt sätt.

Framgång och succéer

När det gäller Zara Larsson är det nästan så att allting har varit framgång och succéer. Hon har vunnit flera priser både för sin musik och för sitt engagemang i viktiga frågor. Hon har dock även fått ta del av mycket hat, främst på internet, eftersom hennes åsikter kan verka provocerade för vissa. Både Zara själv och Zaras låtskrivare prisas med jämna mellanrum eftersom de tillsammans lyckas göra glad popmusik som tillför något extra till musikscenen idag. I många låttexter och framträdanden genomlöper en röd tråd som handlar om kvinnans rättigheter och hur man ska strunta i samhällets gamla konventioner. Redan som 15-åring vann hon två Rockbjörnar och det är bara framtiden som kan utvisa hur stor Zara Larsson egentligen kan bli. Hon har blivit mer erkänd internationellt genom sitt samarbete med den brittiska artisten MNEK på låten ”Never forget you”, en låt som toppade listorna både i de nordiska länderna och internationellt när den kom.